U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

UMCG en De Friesland rond met contractering protonentherapie

AFG | 8 november 2016

UMCG en De Friesland Zorgverzekeraar hebben afspraken gemaakt over de vergoeding van protonentherapie. De Friesland is de eerste zorgverzekeraar die deze, voor Nederland nieuwe, bestralingsbehandeling voor patiënten met kanker contracteert. Voor patiënten die verzekerd zijn bij De Friesland betekent dit dat zij deze behandeling dichtbij huis in het UMCG kunnen krijgen. De contractering van protonentherapie maakt deel uit van een meerjarenovereenkomst die het UMCG en De Friesland hebben gesloten voor medisch specialistische zorg voor de jaren 2017 tot en met 2019.

Het UMCG verwacht in december 2017 de eerste patiënten met protonentherapie te kunnen behandelen in het nieuwe centrum dat wordt gebouwd aan de noordkant op het UMCG-terrein. Protonentherapie wordt momenteel alleen in het buitenland gegeven. Verzekerden van De Friesland Zorgverzekeraar kunnen in Groningen terecht zodra het centrum klaar is.

Het UMCG is één van de vier centra die een vergunning voor protonentherapie van de minister van VWS hebben gekregen. Naast Groningen zijn centra in aanbouw in Delft en Maastricht. In Amsterdam komt ook een protonencentrum. Het UMCG beschikt als enig centrum in aanbouw ook over een vergunning voor de behandeling van kinderen met protonentherapie. Protonentherapie is verzekerde zorg en behoort tot het basispakket van de zorgverzekering. De verwachting is dat binnenkort ook andere zorgverzekeraars de protonenzorg gaan contracteren.

Bekijk all fondsen van het IFG

...
NextGen Ventures 2 investeert in kennisintensieve data-gedreven ondernemingen die een verandering teweegbrengen binnen d...