U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

TIIN Capital investeert $3 miljoen in Pen Testing Platform BreachLock

Dutch Security TechFund | 26 maart 2022

TIIN Capital’s Dutch Security TechFund bundelt de krachten met BreachLock met als doel Pen Testing schaalbaar en efficiënter te maken. Door $ 3 miljoen aan seed kapitaal beschikbaar te stellen wordt BreachLock in staat gesteld de Penetration Testing as a Service markt expansie te versnellen.

Investeerder TIIN Capital heeft bekend gemaakt een seed funding ronde van $ 3 miljoen te hebben afgerond. Het betreft een investering in BreachLock, een geïntegreerd Penetration Testing as a Service (PTaaS) platform dat in de behoefte aan penetration testing bij verschillende ondernemingen en organisaties voorziet. De investering onderstreept de ambitie van TIIN Capital om betrokken te zijn bij Cybersecurity spelers die wereldwijd actief zijn, die een schaalbaar en innovatief product hebben en de missie om de samenleving veiliger te maken.

Sinds het ontstaan van BreachLock in 2019 heeft het bedrijf met de uitrol en ontwikkeling van haar Pen Testing platform een indrukwekkende groei wereldwijd laten zien. BreachLock is actief vanuit New York, Amsterdam en Londen, heeft 80 medewerkers in dienst en 600 betalende klanten in onder meer de sectoren Banking, Insurance, Computer software en Healthcare. De investering van TIIN Capital maakt het mogelijk de snelle groei van BreachLock een extra impuls te geven. Investeringen zullen worden gedaan in product innovatie en uitbreiding van de klantenbasis in de Verenigde Staten en Europa, waaronder Nederland.

BreachLock levert met een hybride aanpak Penetratie Testing diensten, gebruikmakend van Artificial Intelligence (AI), Automation én PenTesters (ook wel bekend als Ethical Hackers). In tegenstelling tot andere aanbieders van security diensten in de markt beoogt BreachLock niet door gebruik te maken van AI en Automation de menselijke factor in de waarde keten te vervangen. Het is echter wel zo dat AI het mogelijk maakt de PenTesters efficiënter in te zetten. Zij kunnen zich focussen op de serieuze security ‘gaps’. Door dit te doen levert BreachLock een unieke SaaS based Pen Testing product dat volledig, snel, efficiënt en schaalbaar is.

“Onze klanten investeren miljoenen in het uitbreiden en verbeteren van hun automatisering en het versterken van de aanwezigheid in de cloud. Dit vormt een grote uitdaging voor de continu inzet van ‘Security Posture Management’ en het traditionele Pentesten dat volledig afhankelijk is van de menselijke factor, waardoor het niet in staat is snel te acteren en niet kan voldoen aan de uitdaging snel te kunnen opschalen”, aldus Seemant Sehgal, BreachLock Founder & CEO. Hij voegt hier aan toe; “De hybride benadering van BreachLock wordt zeer goed ontvangen bij onze klanten en stimuleert hen verder te kijken dan enkel naar de traditionele consultancy bedrijven die actief zijn in Pentesting of crowdsourced oplossingen. We zijn erg blij met de ondersteuning van TIIN Capital in deze financieringsronde en de gedeelde visie om de traditionele benadering van Pen Testing te disrupten.”

Michael Lucassen, Managing Partner bij TIIN Capital, zegt over de investering in BreachLock; “Investeren in en betrokken zijn bij BreachLock zien wij als een voor de hand liggende stap. De Security Testing markt zit al lang te wachten op innovatie en disruptie. Het bouwen van een stevige security fundering en het oplossen van security uitdagingen door een gecombineerd gebruik van AI, Automation en menselijke intelligentie heeft hoge prioriteit. We zijn er trots op betrokken te mogen zijn bij een gepassioneerd team dat dezelfde ambities heeft als wij’.

Over BreachLock

BreachLock is nummer 1 in de wereld met een AI powered en allround Pen Testing as a Service oplossing. Het BreachLock PTaaS platform ondersteunt de zakelijke klant met continu Security Posture Management. Automation en het bundelen van workflows over de ‘technology stack’ en ecosystemen heen maakt het mogelijk binnen dit kader sneller en beter ‘secure’ te zijn. Wil je meer weten over Penetration Testing as a Service (PTaaS), check dan onze FAQ. Meer informatie

Over TIIN Capital – Dutch Security TechFund

TIIN Capital is opgericht in 1998. Begin 2019 werd gestart met het zesde venture capital fonds; Dutch Security TechFund. Dutch Security TechFund heeft een specifieke sector focus en benadering (startups en scale ups in Cybersecurity en IoT Security). Het fonds heeft de strategie te investeren in sterke en op innovatie gerichte teams. Onder meer door samen te werken met corporates en (semi) overheden in Europa heeft TIIN Capital een uniek ecosysteem gecreëerd , waarin het samenwerkt met de Security Delta (HSD) in ’s Gravenhage en de European Cyber Security Organization (ECSO) in Brussel. Meer informatie

 

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...