U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Speciaal beton voor het nieuwe UMCG Protonen Therapie Centrum Groningen

AFG | 21 augustus 2015

Speciaal beton voor het nieuwe UMCG Protonen Therapie Centrum GroningenOok in de zomermaanden is hard doorgewerkt op de bouwplaats van het Protonen Therapie Centrum Groningen (UMCG) om voorbereidingen te treffen voor de grote betonstort. Zo werden wapening en leidingwerk in de vloer aangebracht en vond het maatvoeren van de vloer en het stellen van de bekistingen plaats.

Op 14 augustus jl. reden in totaal zo’n honderd betonwagens van de Betoncentrale Groningen naar de bouwplaats op het UMCG-terrein om 1.350 kuub beton te storten. Hiermee wordt de vloer gelegd van de toekomstige behandelruimten van het protonentherapiecentrum. De vloer wordt 1 tot 1, 20 meter dik en is gemaakt van een apart mengsel beton.

De komende maanden zal het gebouw, dat bestaat uit een kliniek gedeelte (met poli- en wachtruimten) en een behandelgedeelte (met deeltjesversneller en bestralingsapparatuur), laag voor laag worden opgebouwd. Vanaf eind 2017 kunnen in het Groningse protonentherapiecentrum straks 600 patiënten per jaar worden behandeld.

Bekijk all fondsen van het IFG

NextGen Ventures 2 investeert in kennisintensieve data-gedreven ondernemingen die een verandering teweegbrengen binnen d...
Berk Partners Groeifonds investeert in bestaande, snel groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen in voornamelijk de volgen...