U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Samenwerking Prinses Máxima Centrum zorg kinderen met kanker

AFG | 6 december 2017

De zorg voor kinderen met kanker zal vanaf begin 2018 in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht worden geconcentreerd. Voor die kinderen die met protonen bestraald moeten worden hebben het UMCG en het Máxima shared care afspraken gemaakt. Het UMCG zal in Nederland als enige instituut de protonen bestraling van deze kinderen verzorgen.

De behandel teams uit Utrecht en Groningen adviseren in gezamenlijkheid of een kind met fotonen in Utrecht of met protonen in Groningen moet worden bestraald. Ook als er gelijktijdig chemotherapie wordt gegeven zal deze in Groningen plaatsvinden.

Juist bij kinderen, die nog volop in de groei zijn en een hele leven voor de boeg hebben, is het belangrijk om de dosis buiten de te bestralen gebieden zo laag mogelijk te houden wat met protonen goed kan worden bereikt.

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...