U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Reyedar (voorheen Reperio Medtech) haalt € 3 miljoen groeigeld op om haar baanbrekende oplossing ten behoeve van het opsporen van degeneratieve ziekten verder te ontwikkelen

Cottonwood Technology Fund | 5 juli 2023

Reyedar, een deeptech startup die vroegtijdige detectie van leeftijdsgerelateerde degeneratieve ziekten mogelijk wil maken, kondigt vandaag aan dat het een investering van € 3 miljoen heeft binnengehaald om zijn baanbrekende oplossing verder te ontwikkelen. Reyedar ontwikkelt een eigen medisch technologieplatform op basis van eye tracking en deep learning waarmee veel symptomen van leeftijdsgerelateerde ziekten vroegtijdig kunnen worden gedetecteerd. De financieringsronde wordt geleid door Cottonwood Technology Fund, een toonaangevend durfkapitaal fonds dat investeert in technologiebedrijven in een vroeg stadium. NOM, Pupil Labs, Uneti Ventures en de reeds bestaande investeerder Blue Sparrows MedTech Fund doen ook mee in deze investeringsronde.

Naarmate de vergrijzing snel toeneemt, stijgt het aantal mensen met degeneratieve ziekten zoals Glaucoom, Parkinson en Multiple Sclerose. Vroege opsporing van deze ziekten is cruciaal omdat de meeste zich ongemerkt ontwikkelen terwijl ze onomkeerbare schade aanrichten. De huidige screeningsmethoden voor deze ziekten zijn echter vaak invasief, onbetrouwbaar en tijdrovend, waardoor het gezondheidszorgsysteem onder druk komt te staan. Reyedar lost dit probleem op door vroege symptomen binnen enkele minuten op een niet-invasieve manier te detecteren. Dit gebeurt door deep learning te combineren met eye tracking sensoren op een gebruiksvriendelijk apparaat, waarmee het bedrijf vroegtijdige detectie van degeneratieve ziekten toegankelijk wil maken en tegelijkertijd de kosten voor de gezondheidszorg wil reduceren.

Reyedar, voorheen bekend als Reperio Medtech, is een spin-off bedrijf van de afdeling Oogheelkunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen in Nederland. Het basisprincipe van het medisch technologieplatform dat Reyedar momenteel ontwikkelt is sinds 2015 uitvoerig onderzocht en getest binnen het UMCG.

“Deze investering is een enorme kans om de ontwikkeling van onze technologie te versnellen en om ons eerste product op de markt te introduceren. Iedereen in ons team is erg dankbaar en blij,” zegt Dr. Alessandro Grillini, oprichter en CEO van Reyedar. “Met deze financiering zullen we ons team laten groeien, ons eerste product op de oogzorgmarkt lanceren, ons productaanbod uitbreiden en uiteindelijk het leven verbeteren van miljoenen mensen die lijden aan leeftijd gerelateerde degeneratieve ziekten.”

“Het verheugd ons om deze investering in Reyedar te leiden en de ontwikkeling van deze baanbrekende technologie te ondersteunen”, zegt Patrick Claessen, partner van Cottonwood Technology Fund. “Reyedar heeft een ervaren team en een indrukwekkend technologieplatform ontwikkeld dat oogbewegingen vertaalt naar bruikbare medische inzichten. Het bedrijf heeft het potentieel om een enorme positieve impact te hebben op de gezondheid en welzijn situatie van miljarden mensen wereldwijd.”

“We zijn blij deel te nemen aan deze financieringsronde voor Reyedar”, zegt Annemieke Wouterse, Senior Investment Manager bij de NOM. “De innovatieve technologie van het bedrijf biedt vroegtijdige detectie van meerdere degeneratieve ziekten door gebruik te maken van de ogen als venster op iemands gezondheid. Deze technologie vermindert de wachtlijsten in de gezondheidszorg aanzienlijk en we kijken ernaar uit om met het team samen te werken om hun technologie op de markt te brengen.”

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...