U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Pharma Connect Capital investeert in spin-off Philae Pharmaceuticals

Pharma Connect Capital | 3 oktober 2019

Het in Groningen gevestigde investeringsfonds Pharma Connect Capital heeft vandaag aangekondigd dat het een investering heeft gedaan in Philae Pharmaceuticals, een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Met deze investering kan Philae Pharmaceuticals beginnen met de ontwikkeling van gerichte medicamenteuze therapieën voor ernstige en moeilijk te behandelen dermatologische aandoeningen.

Innovatief medicijn voor Epidermolysis Bullosa (EB)

De eerste aandoening waar Philae zich op zal richten is Epidermolysis Bullosa (EB), een zeer zeldzame maar dodelijke ziekte waarvoor momenteel geen behandeling of genezing bestaat. Patiënten met EB staan bekend als “Vlinderkinderen” omdat hun huid net zo kwetsbaar is als de vleugels van een vlinder. Zelfs door het minste contact of wrijving kan hun huid gemakkelijk ernstig beschadigd raken.

Over Philae Pharmaceuticals

Philae Pharmaceuticals is een initiatief van de eerder dit jaar overleden professor Marcel Jonkman, voormalig hoofd van de afdeling dermatologie van het UMCG, emeritus hoogleraar organische chemie Dick Kellogg en farmacoloog dr. Reinier Schwietert.

Bekijk all fondsen van het IFG

NextGen Ventures 2 investeert in kennisintensieve data-gedreven ondernemingen die een verandering teweegbrengen binnen d...
Berk Partners Groeifonds investeert in bestaande, snel groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen in voornamelijk de volgen...