U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Pharma Connect Capital investeert in Hercules Pharmaceuticals B.V.

Pharma Connect Capital | 20 augustus 2020

Het in Groningen gevestigde investeringsfonds Pharma Connect Capital investeert in Hercules Pharmaceuticals BV, een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor de behandeling van virusziekten en kanker.

Deze investering stelt Hercules in staat om krachtiger tweede generatie AhR-remmers te ontwikkelen, gebaseerd op haar ervaringen met de eerste generatie AhR-remmer HP163. Het in Groningen gevestigde MercachemSyncom zal de chemische ontwikkelingspartner zijn voor de uitvoering van dit onderzoek.

AhR-remmers

Van AhR-remmers is bekend dat ze het immuunsysteem in de micro-omgeving van de tumor versterken waardoor ze een ​​belangrijke rol zouden kunnen spelen bij de behandeling van kanker zoals borstkanker en andere solide tumoren.

Onlangs werd ook ontdekt dat het remmen van AhR met Hercules molecuul HP163 virale replicatie zou kunnen verminderen bij dieren die zijn geïnfecteerd met het ZIKA-virus. Hetzelfde mechanisme zou kunnen werken de om replicatie van Covid-19-virus te verminderen. Hercules start een speciaal onderzoeksprogramma om het potentieel van haar AhR-remmers voor de behandeling van Covid-19-infecties te onderzoeken. Voor dit programma heeft Hercules een subsidie van SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland) ontvangen.

Groningen verwelkomt Hercules

Dankzij de investering van Pharma Connect Capital en de subsidie ​​van SNN zal Hercules haar bedrijfsactiviteiten naar het Life Sciences cluster in Groningen verplaatsen. Zij krijgt daarmee toegang tot de kennis en geavanceerde faciliteiten van Innolab.

Pharma Connect Capital BV is een investeringsfonds dat vroege-fase geneesmiddelontwikkeling financiert. Het fonds is een initiatief van Investeringsfonds Groningen (IFG), Universitair Medisch Centrum Groningen en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en werd gelanceerd in oktober 2017.

Meer informatie over Hercules Pharmaceuticals is te vinden op www.hercules-pharma.nl.

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...