U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Nieuw dynamisch horecaconcept op Campus Groningen: Space Werkcafé

Shared Facility Capital | 13 oktober 2021

Hard werken aan innovaties vereist goede brandstof. Om dit te faciliteren, is een nieuw horecaconcept genaamd Space Werkcafé ontwikkeld op Campus Groningen. Space zal een plek krijgen in het nieuwe Innovatiecentrum Chemie en Engineering op Zernike Campus, waar naast een aantal grotere bedrijven ook ruimte is voor startups en R&D afdelingen in de Innolab-faciliteiten in het gebouw. Op 11 oktober tekenden Jan Martin Timmer, fondsmanager van Investeringsfonds Groningen (IFG), een van de investeerders in het Innovatiecentrum, en Paul Bronswijk en Jordi Wijbenga van Cato Catering de samenwerkingsovereenkomst voor de exploitatie van het Space Werkcafé.

In deze nieuwe horecahub zal naast caféruimte ook flexwerkplekken, vergaderruimtes, catering en een speciaal memberschip worden aangeboden. Jordi Wijbenga: “We willen echt ook de verbinding aangaan met de huurders van het Innolab, meer dan een kop koffie bij een vergadering. We bieden de community een membership aan, die hen ontzorgt en diverse voordelen biedt op gebied van werken en eten en drinken.” Jan Martin Timmer (fondsmanager IFG): “In Paul Bronswijk en Jordi Wijbenga vonden we de ondernemende horecapartners die we zochten voor het Innovatiecentrum Chemie en Engineering. Hun DNA past bij het innovatieve ecosysteem op Campus Groningen.”

Toegankelijke horecaspot

Space Werkcafé wordt een toegankelijke horecaspot aan de noordkant van Zernike Campus. Het Werkcafé zal een divers aanbod hebben op het gebied van eten & drinken, vergaderen en ontmoeten op de 3e verdieping in het Innovatiecentrum Chemie & Engineering inclusief een zonnig dakterras dat zicht biedt op een groot deel van de Campus. In het werkcafé zullen 32 flexwerkplekken, 3 vergaderruimtes en 5 vergaderpods komen die te huur zijn, ook voor externen. De openingstijden van Space lopen straks gelijk op met de openingstijden van het gebouw. Met een innovatieve twist, zoals Jordi Wijbenga toelicht: “Dagelijks bieden we tussen 11 en 14 uur een wisselend menu aan op basis van verse en gezonde producten, dat verzorgd wordt door onze medewerkers ter plekke. Buiten die tijden kunnen bezoekers hun eigen eten en drinken pakken en afrekenen met een zelfscankassa. Ook kan er catering worden besteld voor events zoals vergaderingen en zakelijke lunches. De locatie leent zich daarnaast door de ligging ook uitermate goed voor het organiseren van recepties en zakelijke feesten. ”

‘In Paul Bronswijk en Jordi Wijbenga vonden we de ondernemende horecapartners die we zochten voor het Innovatiecentrum Chemie en Engineering. Hun DNA past bij het innovatieve ecosysteem op Campus Groningen’.
Jan Martin Timmer, fondsmanager Investeringsfonds Groningen

Membership en opening

Het Werkcafé is toegankelijk voor alle bewoners en bezoekers van de Campus. Space horeca wil juist voor de bedrijven die een plek huren in het Innolab meer bieden met een speciaal membership. Naast de catering voor zakelijke gelegenheden bieden zij een compleet servicepakket aan voor koffie en water op kantoor. Ook zal er in de toekomst extra ontmoetingsgelegenheid worden gecreëerd voor de leden via activiteiten als seminars, lezingen en presentaties.

Opening

Space Werkcafé zal begin 2022 worden geopend.

Nieuw dynamisch horecaconcept op Campus Groningen: Space Werkcafé

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...