U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Maatwerk braces van 5 uur naar 5 minuten werk dankzij investering in Manometric

Nextgen Ventures | 18 mei 2021

Miljoenen mensen wereldwijd maken gebruik van een orthese of prothese. Het precies passend maken hiervan is kostbaar en tijdrovend. Het Delftse Manometric ontwikkelde een innovatieve 3D-scanner in combinatie met een geautomatiseerd 3D-printproces, waarmee het bedrijf uiterst nauwkeurige braces op maat print. En zeer snel: van vijf uur naar vijf minuten arbeid per product. Voor het versterken van het team en het opschalen van de unieke technologie ontvangt het bedrijf een kapitaalinjectie van NextGen Ventures en InnovationQuarter.

Een orthese of prothese zorgt voor een enorme verbetering van de levenskwaliteit van onder meer reuma- en artrosepatiënten: de brace verlicht pijn, biedt steun en geeft de drager daardoor meer vrijheid. Op dit moment is het vervaardigen van orthesen een arbeidsintensief en kostbaar proces, bovendien zijn veel patiënten ontevreden met de fit en het uiterlijk van het eindproduct. De disruptieve 3D-technologie van Manometric lost dit probleem op en biedt als eerste een totaaloplossing om snel en nauwkeurig een passende brace te printen met grote focus op comfort, functionaliteit en design.

Samenwerking met zorgverzekeraars en ziekenhuizen

Bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars werken samen met Manometric om de producten beschikbaar te maken in het hele land. De technologie is dan ook van grote meerwaarde: de innovatie levert zowel patiënten als medisch specialisten veel gemak en tijdwinst op. Zo hoeft de patiënt anders dan bij het traditionele maatname- en productieproces niet meerdere keren terug te komen naar het ziekenhuis om de brace passend te maken. Ook het draagcomfort en design van de braces vallen in de smaak. Een klinische studie door het Reinier de Graaf Gasthuis stelde onlangs een hogere patiënttevredenheid en therapietrouw vast dan bij traditionele braces.

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...