U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Familie De Boer Huis: Twee appartementen voor jonge protonentherapiepatiënten en hun familie

AFG | 17 mei 2018

In het monumentale Familie De Boer Huis, op loopafstand van het protonentherapiecentrum, zijn twee appartementen gerealiseerd. Als de reistijd groot is, kunnen jonge patiënten en hun familie hier verblijven gedurende de protonentherapiebehandeling. De appartementen zijn niet heel groot, maar wel comfortabel, gezellig, praktisch en kindvriendelijk ingericht. Elk appartement heeft ruimte voor twee volwassenen en drie kinderen.

Bij de start van de behandelperiode met protonentherapie vangt een vrijwilliger van de Stichting Vrienden van het UMCG het gezin op. Deze geeft een rondleiding in het huis. Gedurende de verblijfperiode is de Stichting het aanspreekpunt voor het gezin voor allerlei praktisch zaken met betrekking tot hun verblijf.

Tijdens het eerste polibezoek kan de familie aangeven of men gebruik wil maken van deze faciliteit. Het Beatrix Kinderziekenhuis zal vervolgens in samenspraak met de afdeling Radiotherapie de procedure in gang zetten. Indien er geen appartement beschikbaar is, dan biedt het NH Hotel tegenover het UMCG een uitwijkmogelijkheid. Het komende jaar komen er nog zes appartementen bij op loopafstand van het protonentherapiecentrum. Deze zijn ook beschikbaar voor volwassen patiënten.

Bekijk all fondsen van het IFG

NextGen Ventures 2 investeert in kennisintensieve data-gedreven ondernemingen die een verandering teweegbrengen binnen d...
Berk Partners Groeifonds investeert in bestaande, snel groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen in voornamelijk de volgen...