U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

De strijd tegen datalekken accelereert door nieuwe investering in SmartLockr

Nextgen Ventures | 18 mei 2021

Jaarlijks worden miljoenen e-mails verstuurd met privacygevoelige gegevens. Dat dit niet altijd veilig gebeurt, blijkt uit de jaarlijkse datalekcijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens. Elk jaar blijft de menselijke fout de grootste oorzaak van datalekken, door het versturen van gevoelige data naar de verkeerde persoon. Het Amsterdamse SmartLockr ontwikkelde daarom een innovatief Data Protection platform met daarbij één missie: het bestrijden van datalekken. Met dit platform kunnen gebruikers eenvoudiger, bewuster en veiliger gegevens kunnen uitwisselen. Altijd met het gemak voor de gebruiker, ongeacht technische achtergrond. Dit bespaart veel werkdruk en ingewikkelde werkprocessen in sectoren waar dit een belangrijk onderwerp is, zoals de gezondheidszorg. Voor de verdere groei ontving het bedrijf een kapitaalinjectie van NextGen Ventures 2 en Security of Things Fund van Value Creation Capital.

Het versturen van privacygevoelige informatie en datalekken is al geruime tijd een bron van zorg sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast heeft NTA 7516, een aanvullende NEN-norm voor de zorg en gemeentes, duidelijke richtlijnen opgesteld voor veilig mailen en de uitwisseling van medische gegevens. Dit zorgde voor een nieuwe benadering van veilige communicatie, omdat het voldoen aan deze norm een vereiste werd binnen deze sectoren.

SmartLockr heeft in korte tijd het platform kunnen door ontwikkelen. Daarbij heeft het de nodige aanpassingen kunnen doen, waarmee de NTA 7516 certificering voor leveranciers is behaald. Hiermee helpt het bedrijf zorgorganisaties en gemeentes om te voldoen aan de norm. Veilig mailen op een gebruiksvriendelijke manier is dan ook waar SmartLockr voor staat. Door o.a. meldingen bij het verwerken van gevoelige content, een check op bijlagen en ontvangers, de hoge mate van veiligheid door Multifactor-authenticatie en berichtversleuteling brengt SmartLockr databeveiliging naar een hoger niveau, conform alle geldende regelgevingen. En mocht je tóch iets verkeerd hebben verstuurd, dan kan je e-mails altijd achteraf blokkeren.

Integraties met verschillende systemen, e-mailclients en apparaten
SmartLockr heeft een API en SMTP Relay Service ontwikkeld, waardoor het platform eenvoudig integreert binnen bestaande werkprocessen. Zo worden alle veilig verzonden e-mails gekoppeld aan veelgebruikte systemen zoals EPD-, CRM- en DMS- systemen. Hierdoor kunnen verschillende communicatiekanalen optimaal worden benut, gestandaardiseerd waar mogelijk en gepersonaliseerd via e-mail waar nodig. Voor gebruikers betekent dit ook dat veilig mailen binnen Outlook in de browser, Gmail en op de mobiele telefoon mogelijk wordt gemaakt. Naast veiligheid, wordt dus ook de gebruiksvriendelijk vergroot. Veilig mailen is hierdoor mogelijk vanaf elke locatie, op elk apparaat.

Hans de Graaf, CEO SmartLockr: ‘We zijn erg blij met de nieuwe investering. Nextgen Ventures 2 en Value Creation Capital zijn op hun eigen terrein beiden zeer ervaren investeerders die deze markt goed begrijpen. Met deze investering kunnen we nog sneller accelereren in de strijd tegen datalekken!’

Peter Haasjes, investment director NextGen Ventures: ‘NextGen Ventures 2 investeert in bedrijven die de gezondheidszorg verbeteren en bijdragen aan verlaging van de zorgkosten. SmartLockr draagt hieraan bij doordat digitale communicatie binnen de zorg- en welzijnssector makkelijker én veiliger wordt.

Aldebert Wiersinga, Managing Partner Value Creation Capital: “Sinds de vorige investeringsronde zijn we nog enthousiaster geworden over de SmartLockr propositie en het team. De snelle groei in zowel klanten als gebruikers, bewijst de sterk groeiende behoefte aan veilige informatie uitwisseling, zowel in de non-profit als de profit sector. Door deze nieuwe investering, kan SmartLockr verder opschalen, zowel nationaal als internationaal. ”.

 

 

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...