U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Carduso Capital investeert in start-up Notoxins dat een vernieuwend middel ontwikkelt tegen overmatig zweten

Carduso Capital | 24 juni 2020

Overmatig zweten, hyperhydrosis genoemd, is een aandoening waarbij vaak geen onderliggende oorzaak valt aan te wijzen. Mensen die eraan leiden ondervinden met name sociale gevolgen. Natte zweetplekken en onaangename geurtjes kunnen bijdragen aan isolement en het persoonlijk zelfvertrouwen in significante mate aantasten.

Gebaseerd op eigen dermatologisch onderzoek hebben Asser Dermatoloog Wim Venema en Apotheker Ben Homan een werkzame stof gevonden die diep penetreert in de huid en direct kan inwerken op de zweetklieren. De eerste uitkomsten van het onderzoek zijn dermate veelbelovend dat vervolgens besloten is om het bedrijf Notoxins op te richten en financiering te gaan zoeken voor verdere ontwikkeling tot (uiteindelijk) een geregistreerd geneesmiddel. Tot op heden is er nauwelijks geschikte medicatie beschikbaar om hyperhydrosis goed te behandelen.

Voor het leveren van het zgn. klinische ‘proof of concept’ van de medicamenteuze toepassing van het gevonden middel is de ervaren (klinisch) farmacoloog Reinier Schwietert aangetrokken die het verdere testprogramma zal ontwerpen en begeleiden.

Met de investering van Carduso Capital kan Notoxins de verdere ontwikkelingen doorvoeren, en de klinische testen doen, die het middel medio 2022 voor definitieve uitontwikkeling tot een geregistreerde farmacotherapeutische behandeling geschikt moet maken.

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...