U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Carduso Capital Groningen investeert in BiOrion Technologies BV

Carduso Capital | 11 november 2016

BiOrion is een Groningse biofarmaceutische onderneming die producten ontwikkelt voor de diagnostiek en behandeling van fibrose, het proces van littekenvorming in organen zoals lever, nieren, hart of longen waardoor die volledig kunnen uitvallen. BiOrion heeft additioneel kapitaal aangetrokken van het Carduso Capital investeringsfonds voor de klinische validatie van haar gepatenteerde drug-targeting technologie.

Bij drug targeting worden geneesmiddelen heel specifiek afgegeven aan cellen die de ziekte veroorzaken en niet aan de gezonde omliggende cellen. Daardoor zal een dergelijke therapie effectiever zijn met minder bijwerkingen. De technologie van BiOrion, gebaseerd op het onderzoek van RUG Prof. Dr. Klaas Poelstra, biedt mogelijkheden om op basis van hetzelfde technologisch platform, zowel geneesmiddelen als ook diagnostica voor fibrose te ontwikkelen. Dit resulteert naar verwachting volgend jaar in een klinisch te testen diagnosticum dat de kans op een vroege detectie en daarmee succesvolle behandeling van fibrose vergroot en dat bovendien de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van fibrose versnelt.

Carduso Capital is een investeringsfonds gevestigd in Groningen dat participeert in innovatieve technologie bedrijven met sterke technologische connecties met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en kennisinstellingen binnen haar netwerk. Carduso Capital vindt het belangrijk om te investeren in innovatieve bedrijven die in vroeg stadium verkeren of op een gegeven moment financiering zoeken om verder te groeien. Carduso Capital ondersteunt initiatieven binnen de thema’s Life Sciences en Energie op basis van samenwerking voor de lange termijn. Naast financiering biedt Carduso Capital ook managementondersteuning en de mogelijkheid tot het gebruik van een breed internationaal netwerk.

Bekijk all fondsen van het IFG

...
NextGen Ventures 2 investeert in kennisintensieve data-gedreven ondernemingen die een verandering teweegbrengen binnen d...