U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Carduso Capital financiert het Groningse Virotact dat een snelle, point of care COVID-19 test ontwikkelt voor het direct aantonen van Corona-besmetting

Carduso Capital | 24 juni 2020

ViroTact is in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van een COVID-19 test waarbij binnen 30 seconden uitsluitsel gegeven wordt over de al dan niet aanwezigheid van het coronavirus bij de geteste persoon. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage gedaan aan het voorkomen van verspreiding van het virus.

ViroTact maakt gebruik van haar bewezen innovatieve en gepatenteerde technologisch platform en verwacht de test in 8 weken beschikbaar te hebben.

Indammen van het virus is essentieel voor de gezondheid van personen en het onder controle krijgen van deze wereldwijde pandemie. Volgens specialisten van John Hopkins en Harvard is traceren van het virus door middel van intensief testen op corona-besmettingen de enige optie om de pandemie aan te pakken en de maatschappij weer op gang te krijgen. De inschatting is, om dat op een veilige manier te bereiken, alleen al in de VS meer dan 5 miljoen tests per dag nodig zijn.

Huidige tests voor de detectie van het virus duren te lang, zijn te duur en arbeidsintensief of hebben gespecialiseerd apparatuur en personeel nodig. Er is dus behoefte aan een snelle point of care COVID-19 test.

De ViroTact technologie is gebaseerd op het aantonen van unieke proteasen die door virussen of bacteriën geproduceerd worden. In aanwezigheid van het virale protease komt er Infrarood licht vrij dat door een speciaal ontworpen draagbare detector wordt opgevangen en direct een uitslag geeft.

“Dankzij de eenvoudige opzet en draagbare detector is het mogelijk direct te bepalen of een persoon het virus bij zich draagt. Onze test kan point of care, bij de huisarts, op de eerste hulp of op een mobiele testlocatie en bijvoorbeeld op luchthavens ingezet worden en draagt bij aan indammen van verspreiding van het virus” aldus Joost Gazendam, CEO ViroTact.

Carduso Capital heeft een substantiële financiële injectie gegeven om de ontwikkeling en tijd naar de markt te versnellen.

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...