U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Berk Partners verwerft belang in HSU te Eindhoven

Berk Partners Groeifonds | 14 juli 2021

Investeringsfonds Berk Partners heeft per 30 juni 2021 een substantieel belang verworven in het in Eindhoven gevestigde bedrijf HSU Groep BV. HSU richt zich op het rijklaar maken en de reiniging van OV-materieel en op specialistische schoonmaak zoals graffitiverwijdering, wegdekreiniging en gevelreiniging. De diensten gaan verder dan slechts het reinigen van de OV-bussen. HSU regelt onder meer het aftanken, rangeren en het vervangen van vloeistoffen voor de bussen, waarmee gestreefd wordt naar een volledige ontzorging van de OV-uitvoerders.

Activiteit

HSU is dé specialist op het gebied van het ontzorgen van OV-uitvoerders met een uitgebreid ervaren netwerk aan schoonmakers. De bussen worden buiten de dienstregeling afgetankt, gereinigd en gerangeerd. Hierdoor kan de OV-uitvoerder schone en stipte bussen garanderen. Tevens worden de bussen en treinen zonodig gedurende de dienstregeling gereinigd. Deze hoogstaande dienstverlening heeft voor HSU geresulteerd in langdurige partnerschappen met de diverse OV-aanbieders door heel Nederland.

Het gebruik van OV is in Nederland stijgende, m.u.v. de Covid-19 periode, waardoor er een groeiende vraag naar schoonmaak is. HSU bedient ongeveer de helft van al het regionale OV in Nederland en groeit in dienstenaanbod en in het aantal OV-concessies dat bediend wordt. Ondanks Covid-19 en het uitvallen van OV-lijnen is het bedrijf blijven groeien omdat de behoefte aan hygiëne gegroeid is.

HSU draagt haar verantwoordelijkheid voor het milieu, in lijn met de ESG-doelstellingen van investeringsmaatschappij Berk Partners. HSU gebruikt schoonmaakmiddelen die het milieu ontzien en HSU is een gelicentieerd opleidingsbedrijf voor maximale binding met haar werknemers. HSU volgt daarom de ontwikkeling van duurzame, afbreekbare en gerecyclede materialen op de voet en zal -waar mogelijk en gewenst- deze producten toepassen en de verschillende opties aan klanten voorleggen.

Transactie

De transactie is een pre-exit. Per 30 juni 2021 is Berk Partners Groeifonds toegetreden als aandeelhouder. De huidige eigenaren en bestuurders Sertan Urganci en Hüseyin Taskent vormen ook na de transactie de drijvende kracht achter HSU en zij zullen zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van het bedrijf. De beide ondernemers staan bekend als zeer gedreven managers en capabele bestuurders met zeer veel kennis van de niche waarin HSU zich begeeft.

Sertan Urganci voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we verder internationaal uitbreiden, professionaliseren en worden ook de netwerken van Berk Partners voor HSU beschikbaar.” aldus Urganci.

De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze, aldus Hüseyin Taskent. “Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid ons verder te concentreren op de commercie en het bouwen aan de mogelijkheden van het bedrijf, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de groei verder vorm te geven. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met groeiende ondernemingen.”

“HSU sluit goed aan bij ons investeringsbeleid. HSU is actief in een aantrekkelijke groeimarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in. Het zittende management heeft een zeer goed trackrecord. Met de toenemende focus op kwaliteit in deze sector zal de rol van HSU alleen maar toenemen.” aldus Willem Kamps (Berk Partners).

De investering in HSU is de zesde participatie door het Berk Partners Groeifonds.

Bekijk all fondsen van het IFG

TIIN Capital lanceerde eind 2018 haar zesde Venture Capital fonds. Vanwege de noodzaak aan innovatie in (Cyber) security...
Borski Fund: Wij geloven in gelijkheid en eerlijke kansen. Wij vinden het belangrijk dat er meer vrouwelijke ondernemers...