U bevindt zich hier:
Nieuwsbericht

Belgisch cyberbeveiligingsbedrijf Sweepatic haalt vervolginvestering van 2,8 miljoen euro binnen

Dutch Security TechFund | 26 oktober 2021

Sweepatic NV uit België, een cybersecurity Attack Surface Management platform dat bedrijven beschermt tegen cyberaanvallen door internet gerichte assets te monitoren, heeft € 2,8 miljoen opgehaald bij TIIN Capital’s Dutch Security Techfund (NL eCAPITAL(DE) en PMV (BE).

Sweepatic’s External Attack Surface Management (EASM) Platform geeft organisaties een direct overzicht van hun internet gerichte assets en de daarbij behorende risico’s waar zij zich vaak niet van bewust zijn. Op deze manier kan Sweepatic hen helpen zich op een proactieve manier te weren tegen cyberaanvallen.

Sweepatic zal deze investering gebruiken om groei te financieren en de leidende rol in de EASM markt in Europa te versterken. In 2021 ontving Sweepatic het Cybersecurity ‘Made in Europe’ label. Dit label onderstreept de Europese identiteit van een bedrijf en kan gezien worden als een bewijs van betrouwbaarheid voor de oplossingen die Europese IT security bedrijven bieden. Dit label wordt toegekend door de European Cybersecurity Organisation (ECSO).

Sweepatic’s klantenbestand bestaat onder meer uit Lineas (logistiek), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (zorg), Reynaers Aluminium (productie), CFE (bouw) en Sibelga (nuts).

“Wij zijn erg enthousiast over ons partnerschap met PMV en cybersecurityinvesteerders zoals TIIN Capital en eCAPITAL. Wij kijken ernaar uit om met behulp van hun kennis en ervaring onze ambities te verwezenlijken en te groeien als Emerging Technology Vendor. Met de nieuwe investering zal Sweepatic haar go-to-market strategie en productinnovatie verder kunnen versterken en duurzame relaties opbouwen met klanten en partners”, aldus oprichter en CEO Stijn vande Casteele.

Roel Reijnen, Investment Manager bij Dutch Security Tech Fund, zegt: “cyberbedreigingen ontwrichten in toenemende mate onze wereld. Het is daarom van groot belang dat organisaties hun eigen Attack Surface begrijpen en zich bewust zijn van hun blootgestelde assets en de daarbij behorende risico’s. Wij zijn ervan overtuigd dat Sweepatic grote ondernemingen, overheden en dienstverleners kan helpen bij het oplossen van dergelijke uitdagingen en zijn erg enthousiast deel uit te maken van hun missie om hun leidende rol in Europa te versterken.”

Roald Borré, Group Manager Venture Capital bij PMV zegt: “De digitale complexiteit is de afgelopen jaren in veel bedrijven sterk toegenomen, terwijl cyberbeveiliging hierbij vaak achterblijft. Daarom geloven wij in het potentieel van Sweepatic, de eerste speler met een geautomatiseerde oplossing voor het in kaart brengen, monitoren en beheren van Attack Surfaces in Europa. Juist deze automatisering en continue monitoring onderscheidt hen van de concurrentie en maakt Sweepatic tot een unieke speler in de markt.”

Willi Mannheims, Managing Partner bij eCAPITAL, voegt daaraan toe: “Wij zijn zeer verheugd om Sweepatic te kunnen blijven ondersteunen in hun missie leider op het gebied van External Attack Surface Management te zijn en blijven met een aantoonbare expertise en ervaring met cybersecurity uitdagingen in Europa.”

Buiten Europa heeft Sweepatic inmiddels ook voet aan de grond gekregen door bij de RSA conferentie in de VS twee Global Infosec Awards in de wacht te slepen. Eén voor innovatie in Attack Surface Management en daarnaast alsde publiekskeuze in Digital Footprint Security. Daarnaast wordt het bedrijf door Gartner inmiddels erkend als een EASM Emerging Technologies Vendor.

Over Sweepatic NV

Sweepatic is een Europees leider op het gebied van External Attack Surface Management. Het CloudBased platform automatiseert het continu in kaart brengen, monitoren en beheren van alle met
internet verbonden activa en risico’s. Het Sweepatic platform is 24/7 actief en levert observaties van de Attack Surface via meldingen en een gebruiksvriendelijk dashboard. Op deze manier ondersteunt Sweepatic organisaties bij het structureren en verkleinen van hun externe Attack Surface, waardoor ze een minder interessant doelwit zijn voor cybercriminelen. Sweepatic heeft haar hoofdkantoor in Leuven, België en werd eind 2016 opgericht. Meer informatie over Sweepatic of volg ons op Twitter en LinkedIn.

Over TIIN Capital / Dutch Security Techfund

Het in Naarden gevestigde TIIN Capital is opgericht in 1998. Begin 2019 deed TIIN Capital haar eerste investering met haar zesde venture capital fund; Dutch Security Techfund. Dutch Security Techfund heeft een specifieke sectorfocus en en investeert enkel in startups en scale-ups in het Cybersecurity en IoT security domein. Het is strategie om samen te werken met overheden en grote ondernemingen.

Het fonds heeft tevens partnerships gesloten met The Hague Security Delta (HSD) en de European Cyber Security Organization (ECSO). Hierdoor zit het dicht op de ontwikkelingen in de cybersecuritymarkt in Europa en heeft het goed zicht op de snelgroeiende en competitieve cybersecurity en ICT-industrie. Het fonds is daarnaast ook gevestigd op de zogenaamde HSD Campus. In het fonds investeren verschillende ‘angel investors’, maar ook de regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter, de Gemeente Den Haag, KPN Ventures, Investeringsfonds Groningen en Invest-NL zijn betrokken als LP. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is betrokken als co-financier door middel van de Seed facilteit. Meer informatie vindt u op onze website

Over eCAPITAL

eCAPITAL is een durfkapitaal investeerder die financiering in early tot growth stage verstrekt aan technologiebedrijven op het gebiedvansoftware en informatietechnologie, cybersecuritym industrie 4.0, nieuwe materialen en cleantech. eCAPITAL, opgericht in 1999, heeft een geschiedenis in het ondersteunen van ondernemers die vastbesloten zijn om bedrijven met blijvende betekenis op te bouwen. Samenwerken met eCAPITAL betekent lid worden van een internationaal netwerk van bedrijfsleiders, ondernemers, technologen en potentiële partners. ECAPITAL is gevestigd in Duitsland, beheert momenteel fondesen met meer dan €280 mln AUM en was hoofdinvesteerder van enkele zeer succesvolle Duitse exits zoasl Sonnen, Novaled of Jedox. Meer informatie

Over PMV

PMV is een investeringsmaatschappij die de economische toekomst van Vlaanderen vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam door middel van kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseren zij met en voor de overheid, in samenwerking met diverse partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,4 miljard euro in beheer. Lees meer 

Bekijk all fondsen van het IFG

Curiosity Venture Capital is een community-gedreven venture capital-firma gevestigd in Amsterdam. Ze richt zich op talen...
Golden Egg Check Capital  is het VC fonds van Golden Egg Check (GEC). Het fonds investeert in Digital Tech (SaaS, sophi...