U bevindt zich hier:
Bedrijf

Dropper

Terug naar het overzicht

Dropper is de nieuwe ‘marktplaats voor stadslogistiek’. Deze startup laat koeriers van verschillende ondernemingen pakketjes voor elkaar bezorgen en ophalen. Op die manier kan er efficiënter en kostenbesparend gewerkt worden. Een pizzakoerier kan straks ook een bloemetje bezorgen. Een schoenenwinkel kan schoenen rechtstreeks bij de klant laten afleveren, zonder dat het pakket eerst naar een distributiecentrum gaat. Dropper is een idee van Jantine Doornbos, ook de oprichtster van bezorgdienst FoodDrop. Ze bouwt met die opgedane kennis en ervaring de ‘logistieke Marktplaats’ in Groningen. Door het allerlaatste stukje van de transportketen – de last mile delivery – efficiënter te maken, worden veel mensen ontlast.

Het idee is simpel: een slim algoritme dat de logistieke stromen in een stad in kaart brengt, levert een flinke kostenbesparing op. Dat maakt het voor ondernemers interessant om te gebruiken. De laatste paar kilometers van de keten eisen nu namelijk nog bijna de helft van de totale transportkosten van een product op. Met Dropper wordt dit aanzienlijk teruggebracht, dat maakt het voor ondernemers interessant om te gebruiken. De stadsdistributie wordt bovendien een stuk groener, omdat er veel minder bezorgbusjes en koeriers van verschillende bedrijven langs dezelfde adressen hoeven te rijden. Dropper wil als Groningse innovatie ook uitrollen in andere steden. Eerst in Nederland.

Dropper hoort bij het fonds:

G-Force Capital">

G-Force Capital helpt starters en startups die een goed doordachte IT-propositie hebben en zich willen vestigen of die al gevestigd zijn in de provincie Groningen, en die behoefte hebben aan (pre)seed kapitaal.

...

Bekijk all fondsen van het IFG

Berk Partners Groeifonds investeert in bestaande, snel groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen in voornamelijk de volgen...
Investeringsfonds Pharma Connect Capital (PCC) investeert onder meer in zeer vroege fase medicijnontwikkeling, drugdeliv...